Boa constrictor constrictor "Brazilië"
Brazilie is het grootste land in Zuid-Amerika, bestaande uit een gebied van 3.286.488 vierkante mijlen. Opzij van het vertrouwde en enorme bassin van de Amazone zijn er ook hooglandbossen, weiden, bergen en dorre gebieden in Brazilie. Brazilie deelt grenzen met bijna elk land van het continent. Het grootste deel van deze grensgebieden stellen geen barriere aan vrije intergradaties van de subsp. van de Boa's en het ander wild. Naast deze feiten worden zowel B. c. constrictor als B. c. amarali gevonden in Brazilie. Ook heeft men opgemerkt dat bij het fokken van roodstaarten van de kolonies van Brazilie jongeren hebben geproduceerd die op het eerste zicht de verschijning van B. c. amarali hebben. Misschien zijn deze groepen dichter verwant dan wordt goedgekeurd. In overweging van deze werkelijkheid zou het waarschijnlijk voor om het even welk van de ervaren waarnemers van de Boa's onmogelijk zijn om met zekerheid te zeggen wat de attributen van een Boa van Brazilie zijn.
Sommige gekweekte kolonies van de Boa van Brazilie kunnen slecht bepaald zijn en zouden de verwachtingen van plaatspuristen niet tegemoet komen. Wegens de invoerpatronen gaan de meeste boa's van Brazilie de hobby in via gevestigde exporteurs in Guiana, met inbegrip van Suriname. Sommige weinige zijn ook direct uitgevoerd vanuit Brazilie. Deze vrij kleine groep van dieren zijn redelijk meetbaar als boa's van Brazilie samen met een gescand fotografisch verslag (en de morfologieverslagen) is een noodzakelijkheid geworden voor de (onvolmaakte) maatstaf waardoor de Boa's om hun Braziliaanse oorsprong beoordeeld worden.
De hoogtepunten zijn mooie, sterke en matig een hoogtepunt bereikend patronen op een goud- of (soms) bronsgrondkleur. Het dorsale patroon kan roodachtig zijn of baksteenrood niet gewoon zwart. Uitstekend mooie hoofdmarkeringen en de duidelijk omlijnde buikpatronen zijn ook de norm. De mooie staartpatronen, donkerrood bij jongeren en rood-oranje bij volwassenen, contrasteren tegenover elkaar op het lichaam. Ze vertonen een interessante serie van secundaire patroonelementen die uit punten, lijnen en vlekken tussen de dorsale zadels en aan de zijkanten bestaan. Het patroon of de zadeltelling op de boa's is van snuit tot staart 17 tot 20 (SV).
De volwassenen zijn middelgroot voor de constrictorondersoorten, 1,9 tot 2,2 meter in lengte en zijn niet bijzonder massief. In onze ervaring zijn zij onder het kalmste van de ware roodstaarten. De pasgeborenen kunnen helder zilver, lichtjes roze of ergens ertussen in van algemene kleurtoon zijn.
Overleg http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3309